Links Daniël van der Woude, Productiemanager Rechts Simone Zuidhof, Projectmanager AGV

De combinatie AGV International | UniCarriers levert een AGV-oplosssing bestaande uit 4 reachtruck AGV’s, een paar duizend palletplaatsen inclusief gravity lanes (rollenbanen op zwaartekracht) en een orderpicksysteem, aan de grootste saladebereider van Nederland ‘Johma’!

Johma, opgericht in 1968 in een garage in Glanerburg (Twente) is vandaag de dag een toonaangevend A-merk. De kracht van Johma? Volgens Remco Rijsenbrij, Directeur Operaties en COO Salad Signature, is het de constante hoge kwaliteit in combinatie met de excellente service die Johma onderscheidend maken. ‘Een kwalitatief eindproduct lever je pas wanneer je de uiterste zorg draagt over alle facetten van de organisatie. De beste ingrediënten, verwerkt op de meest efficiënte manier, met personeel waar we trots op zijn’, vertelt Remco.

‘Om onze kwaliteit in de toekomst te kunnen garanderen zijn we continu bezig met innovatie’, vult Daniël van der Woude, project- en productiemanager binnen Johma, aan. ‘Momenteel zijn we druk bezig met de realisatie van ons nieuwe magazijn. Het nieuwe magazijn wordt voorzien van vier reachtruck AGV’s, een paar duizend palletplaatsen, gravity lanes en een orderpicksysteem. Een combinatie die perfect aansluit op het ontwerp van ons nieuwe gebouw.’

 

Efficient Produceren met AGV International

‘Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat we nog efficiënter kunnen produceren. Hetzelfde werk kan worden verzet door veel minder mensen. Door de komst van het AGV-systeem creëren we een meer constante flow in het magazijn. Dit brengt grote voordelen met zich mee, zeker met betrekking tot het laden en lossen. We hopen hiermee op een betere uitvlakking van pieken en dalen’, vertelt Remco.

De keuze om het systeem af te nemen bij AGV International | UniCarriers was volgens Daniël een hele logische beslissing. ‘Onze huidige leverancier voor de manuele magazijntrucks is sinds jaar en dag UniCarriers. UniCarriers is geheel verantwoordelijk voor ons materiaal voor het intern transport en zij verzorgen twee keer per week de komst van een vaste monteur. We zijn heel tevreden over deze samenwerking en hopen deze nu verder uit te breiden met de komst van het nieuwe systeem, geleverd met AGV International.

Hoewel de robottechnologie erg hard gaat zijn beide heren heel duidelijk: ‘Automatisering zal voor ons altijd ter ondersteuning van een proces zijn. Verbeteren betekent voor ons niet het verminderen in personeel, juist niet.

Over tien jaar hopen we dat Johma nog net zo vooruitstrevend is als vandaag de dag, en dat we door middel van automatisering nog meer toegevoegde waarde kunnen geven aan ons merk, met dezelfde club mensen vanuit ‘Losser’ onze thuisbasis ‘Oet’ Twente.